# Rengjøring

# Før bruk

Før du bruker Duofiller, må du sørge for at fyllelangen er ren. Vi foreslår følgende rengjøringsprosedyre:

  1. Rens fylleren med lunkent vann. Start en fylling i timer mode programmeringsmodus for flushing. Ventilen står da åpen til du stenger den. Kontakttid er på 5 minutter eller mer. Hvis det er første gang du bruker fylleren anbefaler vi at du bruker PBW eller oppvaskmiddel, og skyll i 10 minutter.
  2. Skyll igjennom med et syre-basert rensemiddel for tappeutstyr. (vi anbefaler StarSan, SureSan, eller lignende). Kontakttiden er på 3 minutter eller mer.
  3. Spray forsiktig (med sprayflaske) eller dynk utsiden av de rustfrie stålrørene med syre-basert rensemiddel. Bruk vernebriller. Kontakttiden er 3 minutter.

# Etter bruk

Etter bruk av Duofiller med væske er det obligatorisk å rengjøre fylleren innvendig.

  1. Koble til et fat med lunkent vann blandet med et vaskemiddel som PBW eller oppvaskmiddel. Skyll gjennom fylleren i minst 5 minutter eller mer.
  2. Skyll igjennom rent, lunkent vann for å fjerne alt av vaskemiddel.
  3. Blås ut væsken fra slangen ved å koble den til CO2 utgangen på fatet. (Pass på at ventilene er åpne). CO2en fra fatet vil fjerne væsken i slangen. Du kan enten bruke den grå CO2 hurtgigkoblingen eller den sorte ved ved å dytte den ned på gassposten og holde den der CO2-en mens en tapper co2en av fatet og den strømmer gjennom fylleren.
  4. Tørk av kabinettet og de rustfrie rørene med en ren fuktig klut.
  5. Unngå å la en væskefylt boks stå under fylleren i lang tid (over 1 time). Kapillæreffekten kan føre til væske løftes opp i CO2 røret og inn i CO2 systemet.
  6. Husk alltid å fjerne trykket i alle slanger og trekk ut strømmen etter bruk.

# Periodisk rengjøring

Periodisk rengjøring kan gjøres med en passende kjemikalie, som "Pipeline beer line cleaner".

# Rengjøring av kabinettet

Det rustfrie kabinettet kan bli vasket daglig med spray for vindusvask og mikrofiberklut, for å fjerne fingermerker, vaskemiddel, væske, osv. Bruk et middel for rens av rustfritt stål (bar keepers friend) periodisk for å lettere unngå fingeravtrykk og lignende på kabinettet. Dekselet foran kan også taes fra hverandre og vaskes i oppvaskmaskinen hvis man ønsker det. Bruk kun en liten mengde vaskemiddel og den skal aldri vaskes sammen med aluminum eller andre metaller enn rustfritt stål.

# Rengjøring av det rustfrie CO2-røret

Hold CO2 systemet tørt til en hver tid. Du må aldri koble CO2 slangen til vann, da dette vil skade fyllesensoren. Det holder å spraye utsiden av CO2 slangen for å rengjøre denne. Hvis du vil rengjøre innsiden av CO2 røret kan du koble det fra og skylle det. Du kan også bruke en liten børste for å rengjøre det uten å koble det fra.

# Sterilisering

Bruk et syre-basert desinfeksjonssmiddel (som for eksempel StarSan, SureSan). Ta kontakt med oss hvis du ønsker å benytte et annet desinfiseringsmiddel.

# Desinfisering

Hvis du bruker fylleren til surøl kan det være ønskelig å desinfisere fylleren etter bruk. Vi anbefaler at du kobler fra delene som er i kontakt med væske og koker disse i vann. Med høytemperatur add-on kitet kan alle delene kokes i vann på 100 grader. Hvis du ikke har høytemperatur add-on kitet kan du ikke koke slangen mellom fatet og Duofiller, da den vil bli deformeres. Ikke kjør damp eller kokende vann gjennom slangen, da sjansen for skade på deg selv er alt for stor.

Alternativt kan du bruke et basisk desinfeksjonsmiddel. Ta helst kontakt med oss før du gjør dette. Ikke bruk klorin eller sterke syrer. Alle rengjøringsmidler som selges i hjemmebryggerbutikker er kompatible i deres anbefalte konsentrasjon.

drawing