# Add ons

Fylleren kommer med en standardlengde på 2,5m (ID 3,2mm (1/8'') / OD 6.4mm (1/4")). Fylleslangen festes mellom ølfatet og fylleren. Lengden på slangen er med å skape et trykkfall for å unngå skum. Tappehastigheten for standardslangen er på 1,2 liter/minuttet ved 1 bar.

Det følger også med en ID 2,5mm / OD 4mm. Denne benytter du for øl som skummer ekstra mye, og/eller er høyt karbonert (>2.8vol).

Flow control kit

Vi har også et flow control kit hvor trykkfallet ikke skjer i slangen men over en flow control ventil. Slangen som kommer sammen med kittet er 5mm (3/16'') og 8mm (5/16'') OD. Tappehastigheten er på 1,6 liter/minuttet ved 1 bar trykk i ølfatet. Dette gjør det enkel å kontrollere tappehastigheten. Skummet varierer med temperaturen og tappehastigheten. Til en viss grad vil du kunne beregne skummet ved å kontrollere tappehastigheten. Flow control kitet inkluderer et filter for å holde flow control ventilen fri for partikler. Flow control kitet brukes hvis du ikke får nok skum med standard slangen eller du vil øke fyllehastigheten. Den er ikke ment til å brukes med høyt karbonerte øl.

High-temperature kit

Det andre kittetet er et høytemperaturkit. Det inneholder en temperaturressistent slange som kan bli kokt. Med denne muligheten kan man desinfisere alle delene som er i kontakt med væsken ved å koke de. Kjør ikke kokende væske gjennom slangen men legg den i en gryte og kok den.